La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 2 d'Advent

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 17,10-13): Mentre baixaven de la muntanya, els deixebles preguntaren a Jesús: «Com és que els mestres de la Llei diuen que primer ha de venir Elies?». Mentre baixaven de la muntanya, els deixebles preguntaren a Jesús: «Com és que els mestres de la Llei diuen que primer ha de venir Elies?». Jesús els respongué: «És cert que Elies havia de venir a renovar-ho tot; i jo us asseguro que ja va venir i no el reconegueren, sinó que el van tractar com van voler. Igualment el Fill de l'home ha de patir a les seves mans». Llavors els deixebles comprengueren que els havia parlat de Joan Baptista.

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui, Jesucrist ens explica que el profeta Elies i Joan Baptista tingueren vides semblants. Elies, en el seu temps, defensà amb molta energia el Déu d’Israel —el veritable Déu— enfront dels falsos deus que s’inventaven els homes.

—Joan el Baptista preparà el camí de Jesús. Però els homes del món no reconeixen els homes de Déu, ni els prepotents de la Terra reconeixen la divinitat de Jesucrist. Jesús-Déu solament et demana que el rebis amb alegria, com els pastors de Betlem.