La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge III (A) d'Advent

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 11,2-11): «Jo envio davant teu el meu missatger perquè et prepari el camí». En aquell temps, Joan, que era a la presó, va saber les obres que feia el Messies i envià els seus deixebles a preguntar-li: «¿Ets tu el qui ha de venir, o n'hem d'esperar un altre?». Jesús els respongué: «Aneu a anunciar a Joan el que sentiu i veieu: els cecs hi veuen, els coixos caminen, els leprosos queden purs, els sords hi senten, els morts ressusciten, els pobres reben l'anunci de la bona nova. I feliç aquell qui no em rebutjarà!».

Mentre ells se n'anaven, Jesús es posà a parlar de Joan a les multituds: «Què heu sortit a contemplar al desert? ¿Una canya sacsejada pel vent? Doncs què hi heu sortit a veure? ¿Un home vestit refinadament? Els qui porten vestits refinats viuen als palaus dels reis! Doncs què hi heu sortit a veure? ¿Un profeta? Sí, us ho asseguro, i més que un profeta. És aquell de qui diu l'Escriptura: ‘Jo envio davant teu el meu missatger perquè et prepari el camí’. Us ho asseguro: entre els nascuts de dona no n'hi ha hagut cap de més gran que Joan Baptista; però el més petit en el Regne del cel és més gran que ell».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui, Jesucrist lloa Joan Baptista. Joan feu penitència i oració en el desert. Després predicà als jueus la conversió tot dient-los que ja havia arribat el Messies-Salvador. A més, Jesús felicità el Baptista per la seva fermesa i fidelitat: «Què heu sortit a contemplar al desert? ¿Una canya sacsejada pel vent?».

—Hi ha homes que són com aquestes canyes que hi ha a la vora dels camins: s’inclinen cap a una banda o l’altra segons bufa el vent. Ets tu un d’aquests? Recorda: el Crist sempre està de moda!