La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns 3 d'Advent

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 21,23-27): «Amb quina autoritat fas tot això? Qui te l'ha donada, aquesta autoritat?». En aquell temps, Jesús entrà al recinte del temple. Mentre ensenyava, se li van acostar els grans sacerdots i els notables del poble i li preguntaren: «Amb quina autoritat fas tot això? Qui te l'ha donada, aquesta autoritat?». Jesús els replicà: «Jo també us faré una pregunta. Si me la contesteu, també jo us diré amb quina autoritat faig tot això. El baptisme de Joan, d'on venia: de Déu o dels homes?». Ells van pensar: «Si responem que venia de Déu, ens preguntarà: ‘Doncs per què no el vau creure?’. Però si diem que venia dels homes, ja podem tenir por de la gent, perquè tothom està convençut que Joan era un profeta». Per això respongueren a Jesús: «No ho sabem». Llavors els digué: «Doncs jo tampoc no us dic amb quina autoritat faig tot això».

Avui, els grans sacerdots i els ancians del Temple de Jerusalem s’encaren amb Jesús. Poc abans, el Senyor ha expulsat els mercaders, canvistes i traficants que s’havien instal•lat a l’entrada amb el permís dels caps del Temple.

Jesús reaccionà d’aquella manera tan enèrgica perquè el Temple és la casa de Déu; Jesucrist no suporta veure la Casa del seu Pare convertida en un mercat.

—L’autoritat de Jesús és l’autoritat de Déu. Jesús exigeix silenci i respecte a la Casa del seu Pare-Déu.