La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Advent: 22 de Desembre

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,46-56): En aquell temps, Maria digué: «La meva ànima magnifica el Senyor, el meu esperit celebra Déu que em salva». En aquell temps, Maria digué: «La meva ànima magnifica el Senyor, el meu esperit celebra Déu que em salva, perquè ha mirat la petitesa de la seva serventa. Des d'ara totes les generacions em diran benaurada, perquè el Totpoderós obra en mi meravelles: el seu nom és sant, i l'amor que té als qui creuen en Ell s'estén de generació en generació. Les obres del seu braç són potents: dispersa els homes de cor altiu, derroca els poderosos del soli i exalta els humils; omple de béns els pobres, i els rics se'n tornen sense res. Ha protegit Israel, el seu servent, com havia promès als nostres pares; s'ha recordat del seu amor a Abraham i a la seva descendència per sempre».

Maria es va quedar uns tres mesos amb ella, i després se'n tornà a casa seva.

Il·lustració: Francesc Badia

Avui ens impressiona la resposta de la Verge davant la lloança que li feu la seva cosina Elisabet. Maria respon amb una oració que ja és tradicional, anomenada el “Magnificat”. Ella no té por de Déu i, per això, proclama la grandesa de Déu. Lloa el Senyor amb agraïment i alegria, tot recordant els beneficis que Déu ha concedit a Israel durant segles.

—Saps per què Herodes tingué por de Jesús? Perquè no pregava! i, per tant, no entengué que Déu és infinitament bo.