La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Nadal: 3 de Gener

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 1,29-34): Joan veié que Jesús venia cap a ell, i exclamà: «Mireu l'anyell de Déu, el qui treu el pecat del món!». L'endemà, Joan veié que Jesús venia cap a ell, i exclamà: «Mireu l'anyell de Déu, el qui treu el pecat del món! És aquell de qui vaig dir: ‘Després de mi ve un home que em precedeix, perquè, abans que jo, ell ja existia’. Jo no el coneixia; però, si vaig venir a batejar amb aigua, va ser perquè ell es manifestés a Israel». Joan testimonià encara: «He vist que l'Esperit baixava del cel com un colom i es posava damunt d'ell. Jo no el coneixia, però el qui m'envià a batejar amb aigua em va dir: ‘Aquell damunt el qual veuràs que l'Esperit baixa i es posa, és el qui bateja amb l'Esperit Sant’. Jo ho he vist i dono testimoni que aquest és el Fill de Déu».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui, Joan Baptista dóna el testimoni més important: en senyalar Jesucrist com “l’Anyell de Déu”, ens està dient que és el Fill de Déu que ve per a salvar-nos i perdonar-nos les ofenses. L’antic Israel sacrificava anyells i altres animals com a oferiment a Déu per al perdó. Es deia que llur sang rentava els nostres pecats. Però... era simplement la sang d’animals.

—Jesús rentà en la Creu les nostres impureses: la Sang del “Déu Encarnat” era l’única que podia purificar-nos.