La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Nadal: 5 de Gener

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 1,43-51): Natanael li replicà: «De Natzaret en pot sortir res de bo?». Felip li diu: «Vine i ho veuràs». En aquell temps, Jesús resolgué de sortir cap a Galilea. Troba Felip i li diu: «Segueix-me». Llavors Felip, que era de Betsaida, el poble d'Andreu i de Pere, va trobar Natanael i li digué: «Hem trobat aquell de qui van escriure Moisès, en els llibres de la Llei, i també els profetes: és Jesús, fill de Josep, de Natzaret». Natanael li replicà: «De Natzaret en pot sortir res de bo?». Felip li diu: «Vine i ho veuràs».

Quan Jesús veié Natanael que venia cap a ell, digué: «Mireu un autèntic israelita, un home que no enganya». Li diu Natanael: «D'on em coneixes?». Jesús li respon: «Abans que Felip et cridés, t'he vist sota la figuera». Li diu Natanael: «Rabí, tu ets el Fill de Déu, tu ets el Rei d'Israel». Jesús li digué: «¿Creus només perquè t'he dit que t'havia vist sota la figuera? Coses més grans veuràs!». I afegí: «Us ho ben asseguro: veureu obert el cel, i els àngels de Déu pujant i baixant sobre el Fill de l'home».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui llegim una història divertida. Felip ha estat amb Jesús i ha quedat corprès. En trobar el seu amic Natanael, tot seguit, li ho conta: —He trobat el Salvador esperat pel poble d’Israel, Jesús de Natzaret! Natanael respongué amb poca cortesia: «De Natzaret en pot sortir res de bo?». Quina patinada!

—Jesús, en canvi, parla bé de Natanael: «Mireu un autèntic israelita, un home que no enganya». Quin elogi! I és que Déu ens coneix profundament, sense prejudicis... i ens estima tal com som.