La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Nadal: 9 de Gener

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 6,45-52): [Jesús] va anar cap a ells caminant sobre l'aigua (...). Es van pensar que era un fantasma i es posaren a cridar (...). Però Jesús els parlà de seguida i els digué: «Coratge! Sóc jo. No tingueu por!». Després de la multiplicació dels pans, Jesús va fer pujar els seus deixebles a la barca i els manà que passessin al davant cap a l'altra riba, en direcció a Betsaida, mentre Ell acomiadava la gent. Després d'acomiadar-los se'n va anar a la muntanya a pregar. Al vespre, la barca es trobava al mig del llac, i Jesús era tot sol a terra.

Veient que patien remant, perquè el vent els era contrari, pels volts de la matinada va anar cap a ells caminant sobre l'aigua, com si volgués passar de llarg. Quan ells el veieren caminant sobre l'aigua, es van pensar que era un fantasma i es posaren a cridar; tots l'havien vist i estaven esglaiats. Però Jesús els parlà de seguida i els digué: «Coratge! Sóc jo. No tingueu por!». Llavors pujà a la barca amb ells, i el vent va parar. Ells quedaren completament desconcertats. És que no havien entès allò dels pans: tenien el cor endurit.

Il·lustració: Francesc Badia

Avui ens impressiona aquesta imatge: Jesucrist camina tranquil•lament per sobre del mar. Ell no acostumava a fer coses cridaneres, miraculoses, però aquesta vegada sí que ho fa: ho permeté per tal de reforçar la fe i la confiança dels Apòstols.

—En les nostre vides també hi han tempestes, onades que semblen insuperables, vents irresistibles... No tinguis por! Xiscla, crida’l.... El Senyor dels mars i de la terra ve sempre a ajudar-nos.