La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

El Baptisme del Senyor (B)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 1,7-11): Per aquells dies, Jesús vingué des de Natzaret de Galilea i fou batejat per Joan en el Jordà. I tot seguit, mentre sortia de l'aigua (...) una veu digué des del cel: «Tu ets el meu Fill, el meu estimat; en tu m'he complagut». En aquell temps, Joan predicava així: «Després de mi ve el qui és més fort que jo, i jo no sóc digne ni d'ajupir-me a deslligar-li les corretges de les sandàlies. Jo us batejo amb aigua, però ell us batejarà amb l'Esperit Sant». Per aquells dies, Jesús vingué des de Natzaret de Galilea i fou batejat per Joan en el Jordà. I tot seguit, mentre sortia de l'aigua, veié que el cel s'esquinçava i que l'Esperit, com un colom, baixava cap a Ell. I una veu digué des del cel: «Tu ets el meu Fill, el meu estimat; en tu m'he complagut».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui assistim a una escena solemníssima: Jesús rep el Baptisme! Amb aquest gest, Ell instituïa el Baptisme cristià i destacava la importància d’aquest sagrament de la Nova Aliança.

—Per a ressuscitar amb el Crist hem de viure la seva Passió. Déu ens ho posa fàcil: amb el Baptisme participem en la Passió de Jesús “sense despentinar-nos”. Què més vols?