La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

El Baptisme del Senyor (C)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 3,15-16.21-22): Joan respongué dient a tothom: «Jo us batejo amb aigua, però ve el qui es més fort que jo (...). Ell us batejarà amb l'Esperit Sant i amb foc». En aquell temps, el poble vivia en l'expectació, i tots pensaven si Joan no fóra potser el Messies. Joan respongué dient a tothom: «Jo us batejo amb aigua, però ve el qui es més fort que jo, i jo no sóc digne ni de deslligar-li les corretges de les sandàlies: Ell us batejarà amb l'Esperit Sant i amb foc».

Tot el poble es feia batejar, i Jesús també fou batejat. Mentre pregava, el cel s'obrí, i l'Esperit Sant baixà cap a Ell en forma visible, com un colom, i una veu digué des del cel: «Tu ets el meu Fill, el meu estimat; en tu m'he complagut».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui, una altra vegada, sant Joan Baptista repeteix que ell no és el Crist (Jesús-Salvador). I anuncia que Jesucrist ens portarà un baptisme més potent. Es tracta del sagrament del Baptisme, pel qual Déu ens perdona el pecat original i ens adopta com a fills seus i membres de la seva Església.

—Esperit Sant i foc! L’Amor de Déu és sant i abrusador. Jesús ens estima tant que ens vol com germans seus i fills del seu Pare.