La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 3 de Gener: El Santíssim Nom de Jesús

Text de l'Evangeli (Lc 2,21-24): Quan van complir-se els vuit dies i hagueren de circumcidar-lo, li posaren el nom de jesús, nom que havia dit l’àngel abans que fos concebut (...). Quan va complir-se els vuit dies i hagueren de circumcidar-lo, li posaren el nom de Jesús, nom que havia dit l’àngel abans que fos concebut en el si matern.

Quan van complir-se els dies que manava la Llei de Moisès referent a la purificació, portaren Jesús a Jerusalem per a presentar-lo al Senyor. Així ho prescriu la Llei del Senyor: Tot primogènit mascle serà consagrat al Senyor. Havien d'oferir en sacrifici, tal com diu la Llei del Senyor, un parell de tórtores o dos colomins.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem el mateix Nom de Jesús. No és poca cosa! Cada ésser humà és únic i irrepetible; és amat per Déu de manera singular. Per això és tan important el nom propi que representa cadascú i amb el que som anomenats. “El meu nom”, el de cada un, té un valor sagrat. Al Redemptor li posaren un nom..., com a nosaltres (en el dia del bateig).

—En el “Parenostre” Jesús ens ensenya a dir “sigui santificat el vostre nom”. Tant de bo que sigui veritat!