La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 28 de Gener: Sant Tomàs d'Aquino, prevere i doctor de l'Església

Text de l'Evangeli (Mt 23,8-12): Jesús digué als seus deixebles: «Vosaltres no us feu dir “rabí”, perquè de mestre només en teniu un». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Vosaltres no us feu dir "rabí", perquè de mestre només en teniu un, i tots vosaltres sou germans; ni doneu a ningú el nom de "pare" aquí a la terra, perquè de pare només en teniu un, que és el del cel; ni us feu dir "guies", perquè de guia només en teniu un, que és el Crist. El més important d'entre vosaltres, que es faci el vostre servidor. El qui s'enalteixi serà humiliat, però el qui s'humiliï serà enaltit».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem sant Tomàs d'Aquino (1225-1274), frare dominic, sacerdot i Doctor de l'Església. La vida i els ensenyaments d’aquest sant es podrien resumir en un episodi transmès pels antic biògrafs. Mentre Tomàs, tal com acostumava, pregava davant el crucifix pel matí ben d’hora a la capella de Sant Nicolàs, a Nàpols, el sacrista de l’església escoltà un diàleg. Tomàs preguntava, preocupat, si tot el que havia escrit sobre els misteris de la fe cristiana era correcte. I el “Crucifix” li respongué: «Tu has parlat bé de mi, Tomàs. Quina serà la teva recompensa?». I la resposta que donà Tomàs és la que també nosaltres, amics i deixebles de Jesús, voldríem donar-li sempre: «Res més que tu, Senyor!».

—«Concediu-me, us prego, una voluntat que us cerqui, una saviesa que us trobi, una vida que us agradi, una perseverança que us esperi amb confiança i una confiança que reïxi a posseir-vos» (Sant Tomàs d’Aquino).