La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

31 de Gener: Sant Joan Bosco, prevere

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 18,1-5): Jesús va cridar un infant, el posà enmig d'ells i digué: «Qui acull un infant com aquest en nom meu, m'acull a mi». En una ocasió, els deixebles preguntaren a Jesús: «Qui és el més important en el Regne del cel?». Jesús va cridar un infant, el posà enmig d'ells i digué: «Us ho asseguro: si no torneu a ser com els infants, no entrareu pas al Regne del cel. Així, doncs, el qui es faci petit com aquest infant és el més important en el Regne del cel. I qui acull un infant com aquest en nom meu, m'acull a mi».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem el “prínciep de l’educació” (així fou proclamat Don Bosco per Pius XI). Un cop ordenat, a Torí va fer realitat la seva veritable passió: l’educació dels joves, els més pobres i abandonats. Acollia tots els diumenges un grupet de joves abandonats en una mena d’escola, que anomenà “oratori festiu”... En 1856 ja tenia 150 interns, 4 tallers, una imprempta i 10 sacerdots. Els externs eren 500. El 1859, Don Bosco i els seus 22 companys decidiren organitzar la congregació dels Salesians. Poc després vingué la fundació d’una congregació femenina, les Filles de Nostra Senyora, Auxili dels Cristians.

—«Tinc promès a Déu que fins el meu darrer alè serà per als meus pobres joves» (Sant Joan Bosco).