La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 5 de Febrer: Santa Àgata, verge i màrtir

Text de l'Evangeli (Lc 9,23-26): Jesús deia a tothom: «Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la salvarà». En aquell temps, Jesús deia a tothom: «Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui cada dia la seva creu i que em segueixi. Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la salvarà. Què en treu l'home de guanyar tot el món si es perd o es destrueix a ell mateix? Si algú s'avergonyeix de mi i de les meves paraules, el Fill de l'home s'avergonyirà d'ell quan vindrà en la seva glòria i en la glòria del seu Pare i dels sants àngels».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui commemorem el martiri d’una jove verge cristiana —Àgata o Àgueda— que visqué una de les més sangonoses persecucions per part de l’Imperi Romà, sota l’emperador Deci. Ella havia consagrat a Déu la seva virginitat, i quan la varen apressar pel fet de ser cristiana, primer, varen intentar de convèncer-la per tal que fer sacrificis als déus; en no aconseguir-ho, com a càstig l’obligaren a prostituir-se. Àgata demanà ajuda a Déu i ella no defallí davant dels seus torturadors.

—Ara ella és patrona de Catània i de Sicília i dels voltants del volcà Etna, i invocada per tal de prevenir els danys del foc.