La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

14 de febrer: Sant Ciril, monjo, i sant Metodi, bisbe, Patrons d'Europa

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 10,1-9): El Senyor en designà uns altres setanta-dos i els envià de dos en dos perquè anessin davant seu a cada poble i a cada lloc per on ell mateix havia de passar. En aquell temps, el Senyor en designà uns altres setanta-dos i els envià de dos en dos perquè anessin davant seu a cada poble i a cada lloc per on ell mateix havia de passar. Els deia: «La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors. Aneu: jo us envio com anyells enmig de llops. No porteu bossa, ni sarró, ni sandàlies, i no us atureu a saludar ningú pel camí. Quan entreu en una casa, digueu primer: ‘Pau en aquesta casa’. Si allí hi ha algú que n'és digne, la pau que li desitgeu reposarà damunt d'ell; si no, tornarà a vosaltres. Quedeu-vos en aquella casa, menjant i bevent el que tinguin: el qui treballa, bé es mereix el seu jornal. No aneu de casa en casa. Si entreu en una població i us acullen, mengeu el que us ofereixin, cureu els malalts que hi hagi i digueu a la gent: ‘El Regne de Déu és a prop vostre’».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui és la festa dels sants Ciril i Metodi, germans de sang i Patrons d'Europa. Van ser missioners i evangelitzadors en una gran part de la geografia europea. Prepararen textos litúrgics en llengua eslavònica, escrits en caràcters que després s'anomenaran “ciríl•lics”. «Pau i Bé!»: Sants Ciril i Metodi reconegueren que aquesta vocació i missió són un regal de Déu. Ciril ho va expressar tot pregant: «Vostre és el do pel qual ens heu destinat a predicar l'Evangeli del vostre Crist, i a promoure aquelles bones obres que us són plaents».

—Tan de bo que, per intercessió dels sants Patrons d'Europa, siguem fidels missioners de Crist!