La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

18 de Març: Sant Ciril, bisbe i doctor de l’Església

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 15,1-8): Jesús digué als deixebles: «Jo sóc el cep i vosaltres les sarments. Aquell qui està en mi i jo en ell, dóna molt de fruit». En aquell temps, Jesús digué als deixebles: «Jo sóc el cep veritable i el meu Pare és el vinyater. Les sarments que no donen fruit, el Pare les talla, però les que donen fruit, les neteja perquè encara en donin més. Vosaltres ja sou nets gràcies al missatge que us he anunciat. Estigueu en mi, i jo estaré en vosaltres. Així com les sarments, si no estan en el cep, no poden donar fruit, tampoc vosaltres no en podeu donar si no esteu en mi. Jo sóc el cep i vosaltres les sarments. Aquell qui està en mi i jo en ell, dóna molt de fruit, perquè sense mi no podeu fer res. Si algú se separa de mi, és llençat fora i s'asseca com les sarments. Les sarments, un cop seques, les recullen i les tiren al foc, i cremen. Si esteu en mi i les meves paraules resten en vosaltres, podreu demanar tot el que voldreu, i ho tindreu. La glòria del meu Pare és que doneu molt de fruit i sigueu deixebles meus».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem sant Ciril de Jerusalem. Destacà com gran teòleg, pastor, predicador y autor de grans obres que exposaven clarament la doctrina cristiana. Al llarg de dues dècades sant Ciril patí tres desterraments: el primer, l’any 357, quan fou deposat per un Sínode a Jerusalem; el segon, l’any 360, per obra d’Acacius (bisbe de Cesarea); i, el tercer, el més llarg —es perllongà onze anys— l’any 367 per iniciativa de l’emperador Valente.

—De sant Ciril conservem vint-i-quatre cèlebres catequesis, que impartí com a bisbe l’any 350.