La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

26 d'Abril: Sant Isidor, bisbe i doctor de l'Església

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,13-16): Jesús digué als seus deixebles: «Vosaltres sou la llum del món». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal perd el gust, amb què la tornaran salada? Ja no és bona per a res, sinó per a llençar-la fora i que la gent la trepitgi. Vosaltres sou la llum del món. No es pot amagar un poble posat dalt d'una muntanya, i ningú no encén una llàntia per posar-la sota una mesura, sinó en el portallànties, perquè faci llum a tots els qui són a la casa. Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem sant Isidor de Sevilla. Era el germà petit de sant Leandre, bisbe de Sevilla. L’any 599 el jove Isidor esdevingué en successor del seu germà Leandre en la seu episcopal de Sevilla. Ell hagué d’afrontar una lluita interior molt dura, entre el desig de la solitud, per tal de dedicar-se únicament a la meditació de la paraula de Déu, i les exigències de la caritat envers els germans, la salvació dels quals se’n sentia responsable com a bisbe.

—Sant Isidor cerca en l’exemple del Crist la confirmació definitiva d’una correcta orientació de vida, i diu: «De la mateixa manera que s’ha d’estimar Déu per la contemplació, també cal estimar el proïsme amb l’acció».