La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

1 de Maig: Sant Josep, obrer

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,54-58): Jesús arribà al seu poble i instruïa la gent a la sinagoga. Ells se n'estranyaven i deien: «D'on li vénen, aquesta saviesa i aquests miracles que fa? ¿No és el fill del fuster?». En aquell temps, Jesús arribà al seu poble i instruïa la gent a la sinagoga. Ells se n'estranyaven i deien: «D'on li vénen, aquesta saviesa i aquests miracles que fa? ¿No és el fill del fuster? La seva mare, ¿no és aquella que es diu Maria? Els seus germans, ¿no es diuen Jaume, Josep, Simó i Judes? I les seves germanes, ¿no viuen totes entre nosaltres? D'on li ve, tot això?». I no eren capaços d'acceptar-lo. Jesús els digué: «Un profeta només és menyspreat al seu poble i a casa seva». I no va fer allí gaires miracles, perquè ells no tenien fe.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem la festa de sant Josep obrer. És un dia festiu per a descansar del treball quotidià, i celebrem la Festa del Treball. L'Església ens posa, avui, l'exemple de sant Josep, el fuster de Natzaret, que va ser un model de treball per a sostenir la seva família i desenvolupar el seu ofici. El mateix Evangeli ens presenta Jesús com a «fill del fuster» (Mt 13,56), en el seu poble de Natzaret on es va criar i on va viure la major part dels anys de la seva vida terrenal.

—Nosaltres, els cristians, coneixem Jesús? També som del seu poble, del poble de Déu, de l'Església.