La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 13 de Maig: La Mare de Déu de Fàtima

Text de l'Evangeli (Mt 12,46-50): Mentre Jesús s'adreçava a la gent, assenyalant amb la mà els seus deixebles, digué: «Aquests són la meva mare i els meus germans. El qui fa la voluntat del meu Pare del cel, aquest és el meu germà, la meva germana, la meva mare». En aquell temps, mentre Jesús s'adreçava a la gent, la seva mare i els seus germans, que eren fora, volien parlar amb ell. Algú li digué: «La teva mare i els teus germans són aquí fora, que volen parlar amb tu». Ell li respongué: «¿Qui és la meva mare i qui són els meus germans?». Llavors, assenyalant amb la mà els seus deixebles, digué: «Aquests són la meva mare i els meus germans. El qui fa la voluntat del meu Pare del cel, aquest és el meu germà, la meva germana, la meva mare».

Avui celebrem la festa de la Mare de Déu de Fàtima, tot recordant els fets de les aparicions de la Verge Maria (el 1917) als tres petits pastorets Lucia, Jacinta i Francesc. Déu és misericordiós, Pare de bondat que no ens abandona, ha volgut consolar la humanitat de diverses maneres. Una d’elles han estat les aparicions de Maria Santíssima. A finals del segle XIX destaca Lourdes; a començament del XX, sobresurten les aparicions de Fàtima.

—El tema de la petició de Maria era la reparació pels pecats dels homes, la penitència i la pregària pels pecadors: «Pregueu, pregueu molt i feu sacrificis pels pecadors, ja que moltes ànimes van a l’infern perquè no hi ha qui se sacrifiqui i demani per elles».