La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

3 de Juny: Sant Carles Luanga i companys, màrtirs

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,1-12a): «Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies! Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel». En aquell temps, en veure Jesús les multituds, pujà a la muntanya, s'assegué, i se li acostaren els deixebles. Llavors, prenent la paraula, començà a instruir-los dient: «Feliços els pobres en l'esperit: d'ells és el Regne del cel! Feliços els qui ploren: Déu els consolarà! Feliços els humils: ells posseiran la terra! Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: Déu els saciarà! Feliços els compassius: Déu se'n compadirà! Feliços els nets de cor: ells veuran Déu! Feliços els qui treballen per la pau: Déu els anomenarà fills seus! Feliços els perseguits pel fet de ser justos: d'ells és el Regne del cel! Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies! Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem el record dels màrtirs d’Uganda: sant Carles Luanga i companys morts entre 1885 i 1887 per l’acarnissament del rei Mwanga, en odi a la fe que professaven en Jesús i perquè no volien accedir als desigs impúdics del rei. Van morir vint-i-dos catòlics: el més petit d’ells, sant Kizito, de dotze anys. Mentre estaven empresonats, sant Carles Luanga els animava a ser fidels, enfortint-los en la fe i en l’amor a Jesús.

—El primer en morir, Josep Balikuddembe, digué al botxí: «Digues al rei, que morim injustament, però que el perdonem; i que es penedeixi».