La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

13 de Juny: Sant Antoni de Pàdua, prevere i doctor de l’Església

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 10,1-9): En aquell temps, el Senyor en designà uns altres setanta-dos i els envià de dos en dos perquè anessin davant seu a cada poble i a cada lloc per on ell mateix havia de passar. En aquell temps, el Senyor en designà uns altres setanta-dos i els envià de dos en dos perquè anessin davant seu a cada poble i a cada lloc per on ell mateix havia de passar. Els deia: «La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors. Aneu: jo us envio com anyells enmig de llops. No porteu bossa, ni sarró, ni sandàlies, i no us atureu a saludar ningú pel camí. Quan entreu en una casa, digueu primer: ‘Pau en aquesta casa’. Si allí hi ha algú que n'és digne, la pau que li desitgeu reposarà damunt d'ell; si no, tornarà a vosaltres. Quedeu-vos en aquella casa, menjant i bevent el que tinguin: el qui treballa, bé es mereix el seu jornal. No aneu de casa en casa. Si entreu en una població i us acullen, mengeu el que us ofereixin, cureu els malalts que hi hagi i digueu a la gent: ‘El Regne de Déu és a prop vostre’».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem sant Antoni de Pàdua, el qual pertanyia a la primera generació dels Fra Menors. Es tracta d’un dels sants més populars de tota l’Església. Contribuí significativament al desenvolupament de l’espiritualitat franciscana. Es dedicà amb interès i sol•licitud a l’estudi de la Bíblia i dels Pares de l’Església. Fou un dels primers mestres de teologia dels Frares Menors. El venerable Papa Pius XII el proclamà Doctor de l’Església, atorgant-li el títol de “Doctor evangèlic”.

—Sant Antoni, seguint l’escola de san Francesc, posa sempre el Crist en el centre de la vida i del pensament, de l’acció i de la predicació.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.