La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

21 de Juny: Sant Lluís Gonzaga, religiós

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 22,34-40): Jesús digué: «Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l'ànima i amb tot el pensament. Aquest manament és el més gran i el primer». En aquell temps, quan els fariseus van saber que Jesús havia fet callar els saduceus, es reuniren tots junts, i un d'ells, que era mestre de la Llei, per provar-lo li va fer aquesta pregunta: «Mestre, quin és el manament més gran de la Llei?». Jesús li digué: «Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l'ànima i amb tot el pensament. Aquest manament és el més gran i el primer. El segon li és semblant: Estima els altres com a tu mateix. Tots els manaments de la Llei i dels Profetes es fonamenten en aquests dos».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem sant Lluís Gonzaga, patró de la joventut cristiana. Ell —deixant rere totes les perspectives que li oferia la seva ascendència familiar— es lliurà a Déu quan era molt jove i lliurà la vida amb fama de santedat quan tenia tot just 23 anys. A sant Lluís se li va fer curt el “temps” vivint la caritat quan els jesuïtes atenien els damnificats d’una epidèmia que afectà Roma l’any 1591. Lluís —carregant malalts a les seves espatlles i atenent-los en tot— va contraure la febre d’aquella epidèmia.

—Però, ¿realment va ser “curta” la seva existència terrenal? Potser que no tan curta, ja que la nostra vida assoleix la seva plenitud quan esdevé una ofrena.