La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

11 de Juliol: Sant Benet, abat, patró d'Europa

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 19,27-29): Jesús els digué: «Us ho asseguro: tothom qui pel meu nom hagi deixat cases, germans, germanes, pare, mare, fills o camps, en rebrà cent vegades més i posseirà la vida eterna». En aquell temps, Pere digué a Jesús: «Mira, nosaltres ho hem deixat tot i t'hem seguit. Què rebrem, doncs?». Jesús els digué: «Us ho asseguro: quan neixi el món nou i el Fill de l'home s'assegui en el seu tron gloriós, també vosaltres, els qui m'heu seguit, us asseureu en dotze trons i jutjareu les dotze tribus d'Israel. I tothom qui pel meu nom hagi deixat cases, germans, germanes, pare, mare, fills o camps, en rebrà cent vegades més i posseirà la vida eterna».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui és la festa de sant Benet de Núrsia, fundador dels Benedictins: amb la seva vida i la seva obra, exercí una influència fonamental en el desenvolupament de la civilització i de la cultura europees. D’aquesta manera nasqué la realitat que anomenem “Europa”. La vida de sant Benet estava immersa en un clima d’oració, fonament de la seva existència. Sense pregària no hi ha experiència de Déu.

—El gran monjo segueix essent un vertader mestre que ensenya l’art de viure el veritable humanisme.