La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 15 de Juliol: Sant Bonaventura, bisbe i doctor de l'Església

Text de l'Evangeli (Mt 23,8-12): Jesús digué als seus deixebles: «El més important d'entre vosaltres, que es faci el vostre servidor. El qui s'enalteixi serà humiliat, però el qui s'humiliï serà enaltit». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Vosaltres no us feu dir “rabí”, perquè de mestre només en teniu un, i tots vosaltres sou germans; ni doneu a ningú el nom de “pare” aquí a la terra, perquè de pare només en teniu un, que és el del cel; ni us feu dir “guies”, perquè de guia només en teniu un, que és el Crist. El més important d'entre vosaltres, que es faci el vostre servidor. El qui s'enalteixi serà humiliat, però el qui s'humiliï serà enaltit».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem sant Bonaventura. Nasqué a prop de Viterbo (Itàlia) i quan era jove restà impressionat per l’exemple dels franciscans. Quan ingressà en l’ordre franciscà, fou destinat a estudiar a la Universitat de París. El seu estudi i el seu pensament se centraren en Jesucrist. Bonaventura fou un sacerdot de gran saviesa. Quan, finalment, obtingué el títol de professor d’universitat, fou escollit superior general dels fra Menors Franciscans. No havia acomplert encara els 36 anys. El sant governà l’ordre de sant Francesc durant 17 anys, i per aquest motiu se l’anomena segon fundador.

—El 1273 el Papa Gregori X el volgué consagrar bisbe i nomenar cardenal. Li encomanà també la preparació d’un importantíssim esdeveniment eclesial: el II Concili ecumènic de Lió, dedicat al restabliment de la unitat entre les esglésies llatina i grega.