La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

26 de Juliol: Sant Joaquim i santa Anna, pares de la Verge Maria

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,16-17): Jesús digué als seus deixebles: «Feliços els vostres ulls, perquè hi veuen, i les vostres orelles, perquè hi senten! Us asseguro que molts profetes i justos van desitjar veure el que vosaltres veieu, però no ho veieren, i sentir el que vosaltres sentiu, però no ho sentiren». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Feliços els vostres ulls, perquè hi veuen, i les vostres orelles, perquè hi senten! Us asseguro que molts profetes i justos van desitjar veure el que vosaltres veieu, però no ho veieren, i sentir el que vosaltres sentiu, però no ho sentiren».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui recordem que una antiga tradició cristiana, datada ja en el segle II, atribueix els noms de Joaquim i Anna als pares de la Verge Maria, els avis de Jesús. La tradició diu que varen tenir 20 anys de matrimoni sense poder tenir fills. Joaquim, aleshores, es retirà al desert per tal d’obtenir amb penitències i pregàries la desitjada paternitat. Anna intensificà els seus precs, tot implorant la gràcia d’un fill.

—Joaquim i Anna varen ser premiats per la seva constant oració amb l’arribada d’una filla singular, Maria. Aquesta nena, que havia estat concebuda sense pecat original, estava destinada a esdevenir la mare de Jesucrist.