La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 1 d’Agost: Sant Alfons Mª de Liguori, bisbe i doctor de l'Església

Text de l'Evangeli (Mt 5,13-19): Jesús digué als seus deixebles: «Vosaltres sou la sal de la terra (...). Vosaltres sou la llum del món (...). Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal perd el gust, amb què la tornaran salada? Ja no és bona per a res, sinó per a llençar-la fora i que la gent la trepitgi. Vosaltres sou la llum del món. No es pot amagar un poble posat dalt d'una muntanya, i ningú no encén una llàntia per posar-la sota una mesura, sinó en el portallànties, perquè faci llum a tots els qui són a la casa. Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel».

»No us penseu que he vingut a anul•lar els llibres de la Llei o dels Profetes; no he vingut a anul•lar-los sinó a dur-los a la plenitud. Us ho asseguro: mentre durin el cel i la terra, no passarà ni un punt ni una coma de la Llei. Tot arribarà a la plenitud. Per tant, aquell qui deixi de complir un dels manaments més petits i ensenyi als altres a fer el mateix, serà tingut pel més petit en el Regne del cel, però aquell qui els compleixi i ensenyi a complir-los, serà tingut per gran en el Regne del cel».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem sant Alfons Mª de Liguori (1696-1787). Alfons era de família distingida, intel•ligent i estudiós. Advocat als 19 anys i home just que no perd cap cas! Un dia descobrí que havia recolzat —sense saber-ho— una causa que no era justa, i això el menà a replantejar-se radicalment la vida. En dues ocasions escoltà una veu que li deia: —Abandona el món i lliura’t a mi.

—En 1726 fou ordenat sacerdot. Durant 30 anys, l’apostolat missioner condueix a Alfons a les més variades direccions, mentre es fa més profunda en ell l’elecció dels pobres i dels humils. En 1762 és nomenat bisbe i desenvolupa en la seva tasca pastoral una activitat increïble, en el doble vessant del ministeri directe i de l’apostolat de la ploma. “La pràctica de l’amor a Jesucrist” és el seu llibre ascètic principal.