La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

9 d'Agost: Santa Teresa Beneta de la Creu, patrona d'Europa

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 10,28-33): Jesús digué als seus apòstols: «No tingueu por dels qui maten el cos però no poden matar l'ànima». En aquell temps, Jesús digué als seus apòstols: «No tingueu por dels qui maten el cos però no poden matar l'ànima; temeu més aviat el qui pot fer que l'ànima i el cos es consumeixin a l'infern. ¿No es venen dos ocells per pocs diners? Doncs ni un de sol no cau a terra si no ho permet el vostre Pare. I pel que fa a vosaltres, fins i tot els cabells, us té comptats. Per tant, no tingueu por: vosaltres valeu més que tots els ocells. A tot aquell qui em reconegui davant els homes, també jo el reconeixeré davant el meu Pare del cel. Però al qui em negui davant els homes, també jo el negaré davant el meu Pare del cel».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem santa Teresa Beneta de la Creu (1891-1942), filla extraordinària d’Israel i —alhora— filla del Carmel. De joveneta deixà de practicar la religió jueva, però alhora cercava la veritat amb energia i amb sincer interès. Per això es dedicà a la filosofia, la ciència del pensament. El sofriment i el misteri de la Creu varen amarar a poc a poc la seva vida, fins a impulsar-la a entregar-se del tot al Crist. Ja incorporada al convent de Carmelites d’Holanda, la policia nazi la va apressar el 2 d’agost de 1942. Una setmana més tard moria en una cambra de gas d’ Auschwitz.

—Edith Stein durant la persecució dels nazis fou —com a catòlica— fidel al Senyor Crucificat, Jesucrist, i alhora —com jueva— perseverà unida al seu poble.