La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

22 d’Agost: Santa Maria Reina

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,26-38): Maria va dir: «Sóc l'esclava del Senyor». En aquell temps, Déu envià l'àngel Gabriel en un poble de Galilea anomenat Natzaret, a una noia verge, unida per acord matrimonial amb un home que es deia Josep i era descendent de David. La noia es deia Maria. L'Àngel entrà a trobar-la i li digué: «Déu te guard, plena de la gràcia del Senyor! Ell és amb tu». Ella es va torbar en sentir aquestes paraules i pensava per què la saludava així.

L'Àngel li digué: «No tinguis por, Maria. Déu t'ha concedit la seva gràcia. Tindràs un fill i li posaràs el nom de Jesús. Serà gran i l'anomenaran Fill de l'Altíssim. El Senyor Déu li donarà el tron de David, el seu pare. Regnarà per sempre sobre el poble de Jacob, i el seu regnat no tindrà fi». Maria preguntà a l'àngel: «Com podrà ser això, si jo sóc verge?». L'àngel li respongué: «L'Esperit Sant vindrà sobre teu i el poder de l'Altíssim et cobrirà amb la seva ombra; per això el fruit que naixerà serà sant i l'anomenaran Fill de Déu. També Elisabet, la teva parenta, ha concebut un fill a les seves velleses; ella, que era tinguda per estèril, ja es troba al sisè mes, perquè per a Déu no hi ha res impossible». Maria va dir: «Sóc l'esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules». I l'àngel es va retirar.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem a la Verge Maria com Reina de cel i terra. ¿Qui podia imaginar que aquella jova jueva d’un poble insignificant (Natzaret) seria la Reina de tot el que ha estat creat? Aquella mateixa jova que donà a llum el seu Fill en una establia, que veié morir el seu Fill en una creu como un criminal... Sí, aquella mateixa la celebrem avui com a Reina de l’Univers. ¿Sorpresa? A ulls humans, sí; a ull de Déu, no! Perquè mostra el seu poder infinita fent-se petit..., i la seva Mare també!

—Cal ser molt poderós per a ser capaç de fer-se tan petit. És la humilitat, és el camí de l’amor: Déu és així! I tu, com vas de poder?