La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 23 d’Agost: Santa Rosa de Lima, verge (Patrona d’Amèrica Llatina)

Text de l'Evangeli (Mt 13,44-46): Jesús digué a la gent: «Amb el Regne del cel passa com amb un tresor amagat en un camp: l'home que el troba el torna a amagar i, ple de joia, se'n va a vendre tot el que té i compra aquell camp». En aquell temps, Jesús digué a la gent: «Amb el Regne del cel passa com amb un tresor amagat en un camp: l'home que el troba el torna a amagar i, ple de joia, se'n va a vendre tot el que té i compra aquell camp.

»També passa amb el Regne del cel com amb un mercader que busca perles fines: quan en troba una de gran valor, va a vendre tot el que té i la compra».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem la primera santa (i patrona) del Continent Americà. En batejar-la li varen posar el nom d’Isabel, però per la seva bellesa començaren a anomenar-la Rosa. Un dia, tot pregant davant una imatge de la Mare de Déu, li va semblar que el nen Jesús li deia: “Rosa, consagra’m a mi tot el teu amor”. A partir d’aquell moment es va proposar viure solament per a estimar Jesucrist. Alhora, Déu li va fer entendre que Ell l’esperava dins de casa seva.

—I allí, amb la seva família (que no la comprenia), es va lliurar virginalment al Senyor, treballant a l’hort d ela seva casa i realitzant tasques de costura. Morí molt joveneta (31 anys) enmig de molts sofriments que ella visqué amb alegria.