La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

25 d’Agost: Sant Lluís, rei de França

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 22,34-40): «Mestre, quin és el manament més gran de la Llei?». Jesús li digué: «Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l'ànima i amb tot el pensament. Aquest manament és el més gran i el primer. El segon li és semblant: Estima els altres com a tu mateix. Tots els manaments de la Llei i dels Profetes es fonamenten en aquests dos». En aquell temps, quan els fariseus van saber que Jesús havia fet callar els saduceus, es reuniren tots junts, i un d'ells, que era mestre de la Llei, per provar-lo li va fer aquesta pregunta: «Mestre, quin és el manament més gran de la Llei?». Jesús li digué: «Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l'ànima i amb tot el pensament. Aquest manament és el més gran i el primer. El segon li és semblant: Estima els altres com a tu mateix. Tots els manaments de la Llei i dels Profetes es fonamenten en aquests dos».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui se’ns remou el cor en rellegir el testament que el rei de França, sant Lluís adreçava al seu fill successor al tron: «Fill estimadíssim: el primer que voldria ensenyar-te és que estimis el Senyor, el teu Déu, amb tot el teu cor i amb totes les teves forces». A Lluís rei de França se’l recorda com un monarca que maldà per la justícia i la pau, i també per l’amor als pobres. El seu poble sentia un gran amor per ell.

—San Lluís va ser magistralment educat en la fe per la seva mare, la infanta Blanca de Castilla, i meravellosament acompanyat per la seva esposa, Margarida de Provença, amb qui va tenir 11 fills.