La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 27 d’Agost: Santa Mònica

Text de l'Evangeli (Lc 7,11-17): Quan s'acostava a l'entrada del poble, duien a enterrar un mort, fill únic d'una dona que era viuda (...). Així que el Senyor la va veure, se'n va compadir i li digué: «No ploris». En aquell temps, Jesús se n'anà en un poble anomenat Naïm. L'acompanyaven els seus deixebles i molta gent. Quan s'acostava a l'entrada del poble, duien a enterrar un mort, fill únic d'una dona que era viuda. Molta gent del poble acompanyava la mare. Així que el Senyor la va veure, se'n va compadir i li digué: «No ploris». Després s'acostà al fèretre i el va tocar. Els qui el portaven s'aturaren. Ell digué: «Jove, aixeca't». El mort va incorporar-se i començà a parlar. I Jesús el va donar a la seva mare. Tothom va quedar esglaiat i glorificaven Déu dient: «Un gran profeta ha sorgit entre nosaltres». I també: «Déu ha visitat el seu poble». L'anomenada de Jesús s'escampà per tot el país dels jueus i per totes les regions veïnes.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui admirem l’exemple d’una esposa i mare santa: Mònica (332-387). És la mamà del futur sant Agustí, el qual, quan era jove, la va fer patir molt pel seu capteniment allunyat del cristianisme. Mònica ha passat a la història com una mare que plorà molt tot suplicant la conversió del fill rebel. Després de moltes peripècies, a través de la seva mare, Agustí conegué sant Ambròs —bisbe de Milà, la predicació del qual el portà al baptisme.

—Els homes a vegades ens en riem de les llàgrimes de les mares, però Jesucrist mai les passa per alt.