La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 31 d’Agost: Sant Ramon Nonat, religiós

Text de l'Evangeli (Mt 25,31-40): «Tot allò que fèieu a un d'aquests germans meus més petits, a mi m'ho fèieu’». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Quan el Fill de l'home vindrà ple de glòria, acompanyat de tots els àngels, s'asseurà en el seu tron gloriós. Tots els pobles es reuniran davant seu, i Ell destriarà la gent els uns dels altres, com un pastor separa les ovelles de les cabres, i posarà les ovelles a la seva dreta i les cabres a la seva esquerra.

»Aleshores el rei dirà als de la seva dreta: ‘Veniu, beneïts del meu Pare, rebeu en herència el Regne que ell us tenia preparat des de la creació del món. Perquè tenia fam, i em donàreu menjar; tenia set, i em donàreu beure; era foraster, i em vau acollir; anava despullat, i em vau vestir; estava malalt, i em vau visitar; era a la presó, i vinguéreu a veure'm’.

»Llavors els justos li respondran: ‘Senyor, ¿quan et vam veure afamat, i et donàrem menjar; o que tenies set, i et donàrem beure? ¿Quan et vam veure foraster, i et vam acollir; o que anaves despullat, i et vam vestir? ¿Quan et vam veure malalt o a la presó, i vinguérem a veure't?’. El rei els respondrà: ‘Us ho asseguro: tot allò que fèieu a un d'aquests germans meus més petits, a mi m'ho fèieu’».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui recordem sant Ramon Nonat (1204-1240). És diu “nonat” perquè no nasqué normalment com qualsevol nen, sinó que fou extret quirúrgicament del ventre de la seva mare que estava morta. A Barcelona ingressà en l’Ordre dels Mercedaris. Viatjà a l’Àfrica on es lliurà a l’atenció dels captius dels pirates barbarescos, tot provant de protegir-los dels perills contra la fe. Inclús ell mateix hagué de patir la presó i la tortura en segellar-li els llavis durant 8 mesos amb un cadenat per tal d’impedir-li la predicació.

—Mira al teu voltant: encara hi ha molt per a fer! Jesús t’espera aquí.