La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 3 de Setembre: Sant Gregori el Gran, papa i doctor de l’Església

Text de l'Evangeli (Lc 22,24-30): «Jo, enmig de vosaltres, sóc com el qui serveix». En aquell temps, hi hagué entre ells una discussió sobre quin havia de ser tingut pel més important. Jesús els digué: «Els reis de les nacions les dominen com si en fossin amos, i els qui tenen poder damunt d’elles es fan dir benefactors. Però vosaltres no heu de ser pas així: el més important entre vosaltres ha d’ocupar el lloc del més jove, i el qui mana, el lloc del qui serveix. Perquè, ¿qui és més important, el qui seu a taula o el qui serveix? ¿No ho és el qui seu a taula? Doncs jo, enmig de vosaltres, sóc com el qui serveix. Vosaltres sou els qui heu perseverat amb mi en els moments de prova, i així com el meu Pare m’ha concedit la reialesa, jo també us la concedeixo a vosaltres: menjareu i beureu a la meva taula en el meu regne, i us asseureu en trons per jutjar les dotze tribus d’Israel».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui ens removem tot recordant la generositat i esperit de servei d’aquest gran Papa. Essent jove arribà a ser prefecte (alcalde) de Roma, destacant per l’ordre i la disciplina. Va deixar aquest càrrec per a portar una vida de monjo, lliurant-se totalment a la pregària amb el Crist i a la lectura de la Bíblia. Nogensmenys, el seu amor a Déu li desvetllà una inquietud per atendre les persones. Escollit com a bisbe de Roma, Gregori treballà per la defensa de la ciutat enfront de les invasions violentes dels longobards. Va procurar la pau i l’evangelització dels invasors. Això mateix ho va fer també a nivell d’Europa. A més, organitzà l’assistència social de molta gent pobre i famolenca, enmig d’aquell ambient d’invasions.

—El papa Gregori firmava amb el títol de “servent dels servents”. Des d’aleshores, els papes han usat aquest títol. Tots hauríem d’imitar aquesta disposició a servir els nostres germans!