Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia
200 mossens comenten l'Evangeli del dia
L’Evangeli d’avui
per a la família
Evangeli d'avui + imatge + catequesis
I afegí: «Si no enteneu aquesta paràbola, com podreu entendre totes les altres? El sembrador sembra la Paraula. Els uns són els d'arran del camí, on és sembrada la Paraula; quan l'han escoltada, tot seguit ve Satanàs i s'enduu la Paraula sembrada en ells. Els altres són els de la llavor sembrada en un terreny rocós; així que escolten la Paraula, de seguida la reben amb alegria, però no tenen cap arrel dintre d'ells, són inconstants: tan bon punt la Paraula els porta tribulacions o persecucions, sucumbeixen tot seguit. Els altres són els de la llavor sembrada enmig dels cards; aquests són els qui escolten la Paraula, però les preocupacions d'aquest món, la seducció de les riqueses i les altres cobejances els envaeixen i arriben a ofegar-la; per això no dóna fruit. Els darrers són els de la llavor sembrada en terra bona; aquests escolten la Paraula, l'acullen i donen fruit: uns el trenta, uns altres el seixanta, uns altres el cent per u».
.jpg?v=074c7974c5eaaa64ceabbc113afede86)
Avui celebrem la festa de sant Joan d’Antioquia, nomenat popularment “Crisòstom”, és a dir, “boca d’or”. Aviat es va fer cèlebre per la seva predicació. Fou elegit bisbe de Constantinoble (any 397), la capital de l’Imperi Romà. El Crisòstom fou ferm defensant l’ensenyament catòlic davant dels errors doctrinals del seu temps, particularment l’arrianisme (que negava la divinitat del Crist).
Però, sobretot, Joan escriví, predicà i governà pensant en el bé de les ànimes. L’anomenaven “almoiner” pel seu gran ajut als pobres. Denuncià els excessos de l’Emperadriu i de la classe política (fins i tot d’una part del clergat). Tal com li succeí a Jesús, pel fet de defensar la veritat, al Crisòstom li sorgiren molts adversaris, fins el punt que fou condemnat dues vegades a l’exili, és a dir, lluny de la seva pàtria. Morí durant el viatge del segon exili.
—“No caldria tanta paraula, si les nostres obres donessin autèntic testimoni” (Sant Joan Crisòstom).