La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

16 de Setembre: Sants Corneli, papa, i Cebrià, bisbe, màrtirs

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 17,11b-19): Jesús va alçar els ulls al cel i digué: «Pare sant, guarda'ls en el teu nom, els que m'has donat». En aquell temps, Jesús va alçar els ulls al cel i digué: «Pare sant, guarda'ls en el teu nom, els que m'has donat, perquè siguin u com ho som nosaltres. Mentre era amb ells, jo els guardava en el teu nom, els que tu m'has donat. He vetllat per ells i no se n'ha perdut ni un de sol, fora del qui s'havia de perdre, perquè es complís el que diu l'Escriptura.

»Però ara vinc a tu, i mentre encara sóc al món dic tot això, perquè ells tinguin també la meva joia, una joia completa. Jo els he confiat la teva paraula, però ara el món els odia, perquè no són del món, com jo tampoc no en sóc. No et demano que els treguis del món, sinó que els preservis del Maligne. Ells no són del món, com jo tampoc no en sóc. Consagra'ls en la veritat, que és la teva paraula. Tal com tu m'has enviat al món, jo també els hi he enviat. Jo em consagro a mi mateix per ells, perquè ells també siguin consagrats en la veritat».

Avui festegem alhora dos sants de la primitiva Església (s. III). Sant Corneli fou un dels primers papes. El sen nom significa “fort com un corn”. I així fou ell: un papa fort per a defensar l’ensenyament de Jesús, sobretot pel que fa al perdó dels pecats. Un sector de l’Església, encapçalat per Novaciano, pretenia que ni readmetre ni perdonar els qui havien defallit en la fe durant les persecucions (hem de recordar que el Crist no vingué a curar els sans sinó els malalts).

Per la seva banda, a Àfrica fou el bisbe sant Cebrià el qui hagué de posar pau en aquelles discussions. Cebrià fou sever però no inflexible amb els qui havien “caigut” (abandonant la fe).

—Necessitem l’Església! Deia sant Cebrià: «No pot tenir a Déu com a pare el qui no té a l’Església com a mare».