La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 20 de Setembre: Sants Andreu Kim Taegon, prevere, Pau Chong i companys màrtirs

Text de l'Evangeli (Lc 9,23-26): En aquell temps, Jesús deia a tothom: «Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la salvarà». En aquell temps, Jesús deia a tothom: «Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui cada dia la seva creu i que em segueixi. Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la salvarà. Què en treu l'home de guanyar tot el món si es perd o es destrueix a ell mateix? Si algú s'avergonyeix de mi i de les meves paraules, el Fill de l'home s'avergonyirà d'ell quan vindrà en la seva glòria i en la glòria del seu Pare i dels sants àngels».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui ens comprometem a resar especialment per l’Església a Corea. Nasqué fa uns dos segles, amb la conversió d’un grup de laics al cristianisme, gràcies a un contacte amb pares jesuïtes a Xina. Quan, finalment, un sacerdot pogué viatjar des de Xina a Corea —que estava aïllada exteriorment—, trobà allí una comunitat de 4.000 catòlics, sense cap sacerdot. Poc temps després, ja eren 10.000, i es desencadenà una gran persecució. Alguns milers de coreans catòlics foren martiritzats tot lliurant les seves vides per la fe en Jesús.

—“Déu no perd batalles”... Aquells màrtirs ara veuen des del cel com el seu país és la regió del món on més creix el cristianisme: cada any hi ha unes 100.000 conversions.