La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 27 de Setembre: Sant Vicenç de Paül, prevere

Text de l'Evangeli (Mt 9,35-38): Jesús recorria totes les viles i pobles, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint malalties i xacres de tota mena. En aquell temps, Jesús recorria totes les viles i pobles, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint malalties i xacres de tota mena. En veure les multituds, se'n compadí, perquè estaven malmenades i abatudes, com ovelles sense pastor. Llavors digué als seus deixebles: «La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors».

Avui celebrem sant Vicenç de Paül, “pobre entre els pobres”. Empès per l’amor del Crist, Vicenç de Paül organitzà formes estables de servei a les persones marginades, donant vida a les anomenades les “Caritats”, grups de dones que posaven el seu temps i béns a disposició dels més marginats.

—D’aquelles voluntàries, algunes elegiren consagrar-se totalment a Déu i als pobres, i així, juntament amb santa Lluïsa de Marillac, sant Vicenç fundà les “Filles de la Caritat”.