La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

30 de Setembre: Sant Jeroni, prevere i doctor de l’Església

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,47-52): Jesús digué a la gent: «Tot mestre de la Llei que s'ha fet deixeble del Regne del cel és semblant a un cap de casa que treu del seu tresor coses noves i coses velles». En aquell temps, Jesús digué a la gent: «Passa amb el Regne del cel com quan tiren una xarxa a l'aigua i la xarxa arreplega tota mena de peixos. Un cop plena, la treuen a la platja, s'asseuen, i recullen en coves els peixos bons i llencen els dolents. Igualment passarà a la fi del món: sortiran els àngels i destriaran els dolents dels justos, i els llançaran a la fornal ardent; allà hi haurà els plors i el cruixit de dents. ¿Ho heu entès, tot això?». Li responen: «Sí». Ell els diu: «Doncs bé, tot mestre de la Llei que s'ha fet deixeble del Regne del cel és semblant a un cap de casa que treu del seu tresor coses noves i coses velles».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui centrarem la nostra atenció en sant Jeroni, un Pare de l’Església que posà la Bíblia al centre de la seva vida: la traduí al llatí, la comentà en les seves obres i, sobretot, s’esforçà per viure-la. Marxà cap a Orient i visqué com eremita al desert. La meditació, la solitud, el contacte amb la paraula de Déu varen fer madurar la seva sensibilitat cristiana.

L’any 386 es detingué a Betlem, on hi restà fins a la seva mort. Va seguir desenvolupant una intensa activitat: comentà la paraula de Déu; defensà la fe... La seva formació literària i la seva àmplia erudició li varen permetre revisar i traduir molts textos bíblics.

—Diu sant Jeroni: «Ignorar les Escriptures és ignorar el Crist».