La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 4 d'Octubre: Sant Francesc d'Assís

Text de l'Evangeli (Mt 11,25-30): Jesús digué: «T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos». En aquell temps, Jesús digué: «T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t'ha plagut de fer-ho. El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d'aquells a qui el Fill el vol revelar.

»Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem un autèntic “gegant” de la santedat. Francesc d’Assís, als vint anys, començà un lent procés de conversió espiritual. Es remunta a aquest període el cèlebre episodi a l’esglesieta de Sant Damià: el Crist en la creu prengué vida en tres ocasions i li va dir: «Ves, Francesc, i repara la meva Església en ruïnes». Francesc visqué com un eremita fins que, en 1208, se sentí cridat a viure en la pobresa i dedicar-se a la predicació.

—El 1224, Francesc veié el Crucifix en forma de serafí i en l’encontre amb aquell serafí crucificat rebé els estigmes. Així esdevingué identificat amb el Crist crucificat.