La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

15 d'Octubre: Santa Teresa de Jesús, verge i doctora de l'Església

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 11,25-30): Jesús digué: «T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t'ha plagut de fer-ho». En aquell temps, Jesús digué: «T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t'ha plagut de fer-ho. El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d'aquells a qui el Fill el vol revelar. Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem santa Teresa d’Àvila (de Jesús). Neix a Àvila, de pares virtuosos i temorosos de Déu, al si d’una família nombrosa. Encara nena, quan tenia menys de 9 anys, llegeix les vides d’alguns màrtirs que li inspiren el desig del martiri, fins al punt que improvisa una breu fugida de casa per a anar a morir màrtir i pujar al cel. Als 20 anys entra en el monestir carmelita de l’Encarnació, també a Àvila. El descobriment fortuït de l’estàtua d’un «Crist molt nafrat» marcà profundament la seva vida. Morí a Alba de Tormes.

—«Nada te turbe / nada te espante; / todo se pasa. / Dios no se muda; / la paciencia todo lo alcanza; / quien a Dios tiene / nada le falta / ¡Sólo Dios basta!» (Santa Teresa de Jesús).