La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

22 d’Octubre: Sant Joan Pau II, papa

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 21,15-17): Quan Jesús s'aparegué als deixebles vora el llac de Tiberíades i hagué esmorzat amb ells, va preguntar a Simó Pere: «Simó, fill de Joan, m'estimes?». Pere es va entristir que Jesús li preguntés per tercera vegada si l'estimava, i li respongué: «Senyor, tu ho saps tot; ja ho saps, que t'estimo». Li diu Jesús: «Pastura les meves ovelles». Quan Jesús s'aparegué als deixebles vora el llac de Tiberíades i hagué esmorzat amb ells, va preguntar a Simó Pere: «Simó, fill de Joan, m'estimes més que aquests?». Ell li respongué: «Sí, Senyor, tu saps que t'estimo». Jesús li diu: «Pastura els meus anyells». Per segona vegada li pregunta: «Simó, fill de Joan, m'estimes?». Ell li respon: «Sí, Senyor, tu saps que t'estimo». Jesús li diu: «Pastura les meves ovelles». Li pregunta Jesús per tercera vegada: «Simó, fill de Joan, m'estimes?». Pere es va entristir que Jesús li preguntés per tercera vegada si l'estimava, i li respongué: «Senyor, tu ho saps tot; ja ho saps, que t'estimo». Li diu Jesús: «Pastura les meves ovelles».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem sant Joan Pau II, el “Papa rector del món” (recorregué tants kilòmetres com per a viatjar dues vegades a la Lluna). El seu pontificat fou un dels més llargs de la història (gairebé 27 anys), durant els quals afrontà tots els aspectes de la vida de l’Església. Fou una de les personalitats més influents del segle XX. D’ell es diu que és el Papa que no podria llegir tot el que va escriure... Mons. Wojtyla fou un dels pares conciliars més joves del Vaticà II.

—En ser elegit Bisbe de Roma (1978), el Primat de Polònia —el llegendari cardenal Wyszynski— li va dir al nou Papa: «Tu conduiràs l’Església del Concili fins al tercer mil·lenni». Ni els atemptats mortals que patí ni la seva llarga i greu malaltia ho pogueren impedir!