La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

11 de Novembre: Sant Martí de Tours, bisbe

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 25,31-40): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Us ho asseguro: tot allò que fèieu a un d'aquests germans meus més petits, a mi m'ho fèieu». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Quan el Fill de l'home vindrà ple de glòria, acompanyat de tots els àngels, s'asseurà en el seu tron gloriós. Tots els pobles es reuniran davant seu, i Ell destriarà la gent els uns dels altres, com un pastor separa les ovelles de les cabres, i posarà les ovelles a la seva dreta i les cabres a la seva esquerra.

»Aleshores el rei dirà als de la seva dreta: ‘Veniu, beneïts del meu Pare, rebeu en herència el Regne que ell us tenia preparat des de la creació del món. Perquè tenia fam, i em donàreu menjar; tenia set, i em donàreu beure; era foraster, i em vau acollir; anava despullat, i em vau vestir; estava malalt, i em vau visitar; era a la presó, i vinguéreu a veure'm’.

»Llavors els justos li respondran: ‘Senyor, ¿quan et vam veure afamat, i et donàrem menjar; o que tenies set, i et donàrem beure? ¿Quan et vam veure foraster, i et vam acollir; o que anaves despullat, i et vam vestir? ¿Quan et vam veure malalt o a la presó, i vinguérem a veure't?’. El rei els respondrà: ‘Us ho asseguro: tot allò que fèieu a un d'aquests germans meus més petits, a mi m'ho fèieu’».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui, l’Església recorda sant Martí de Tours. Nascut de pares pagans, fou orientat pel seu pare cap a la carrera militar. Encara adolescent, sant Martí conegué el cristianisme i, superant moltes dificultats, s’inscriví entre els catecúmens per tal de preparar-se al baptisme.

—Sant Martí és famós sobretot per un acte de caritat fraterna. Essent encara un jove soldat, trobà en el seu camí un pobre tremolós i mig mort de fred. Prengué aleshores la seva capa i, tallant-la en dos amb l’espasa, li donà la meitat a aquell home. Durant la nit se li aparegué en somnis Jesús, somrient, envoltat en aquella mateixa capa.