La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

12 de Novembre: Sant Josafat, bisbe i màrtir

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 17,20-26): Jesús va alçar els ulls al cel i digué: «Que tots siguin u, com tu, Pare, estàs en mi i jo en tu. Que també ells estiguin en nosaltres, perquè el món cregui que tu m'has enviat». En aquell temps, Jesús va alçar els ulls al cel i digué: «Pare sant, no prego només per ells, sinó també pels qui creuran en mi gràcies a la seva paraula. Que tots siguin u, com tu, Pare, estàs en mi i jo en tu. Que també ells estiguin en nosaltres, perquè el món cregui que tu m'has enviat. Jo els he donat la glòria que tu m'has donat, perquè siguin u com nosaltres som u. Que jo estigui en ells i tu en mi, perquè siguin plenament u. Així el món reconeixerà que tu m'has enviat i que els has estimat a ells com m'has estimat a mi.

»Pare, vull que els qui m'has confiat estiguin amb mi allà on jo estic i vegin la meva glòria, la glòria que m'has donat perquè m'estimaves des d'abans de crear el món. Pare bo, el món no t'ha conegut, però jo t'he conegut, i ells han reconegut que tu m'has enviat. Jo els he fet conèixer el teu nom, i els el faré conèixer més encara, perquè l'amor amb què m'has estimat estigui en ells, i jo també hi estigui».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui recordem que Jesús, en la seva oració sacerdotal, resà per la unitat dels seus seguidors. ¿Qui hauria pogut imaginar que, malgrat els precs del Senyor, la desitjada unitat resultaria tan àrdua i costosa? A sant Josafat li costà la vida! (és protomàrtir de la re-unificació de la cristianisme).

—Sant Josafat «començà a dedicar-se a la restauració de la unitat amb tanta força, i alhora amb tanta suavitat i tant de fruit, que els seus mateixos adversaris l’anomenaven “lladre d’ànimes”» (Pius XI).