La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

7 de Desembre: Sant Ambròs, bisbe i doctor de l'Església

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 10,11-16): En aquell temps, Jesús parlà així: «Jo sóc el bon pastor. El bon pastor dóna la vida per les seves ovelles (…)». En aquell temps, Jesús parlà així: «Jo sóc el bon pastor. El bon pastor dóna la vida per les seves ovelles. El qui va a jornal, el qui no és pastor ni amo de les ovelles, quan veu venir el llop les abandona i fuig; llavors el llop se n'apodera i les dispersa. És que ell va a jornal i tant se li'n dóna de les ovelles. Jo sóc el bon pastor: conec les meves ovelles, i elles em coneixen a mi, tal com el Pare em coneix, i jo conec el Pare. A més, jo dono la vida per les ovelles».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui admirem el prestigi d’Ambròs. La seva elecció episcopal fou peculiar: va passar directament de prefecte de la ciutat a bisbe. L’elecció del nou bisbe de Milà era complicada, ja que hi havia partidismes i divisió... Cridaren la policia de la ciutat, amb Ambròs al capdavant, per tal de garantir l’ordre. Ambròs s’estava preparant per a rebre el baptisme... En un moment de discussions s’escoltà una veu: «Ambròs, bisbe!». Els aplaudiments foren unànimes i ell no tingué més remei que acceptar. En pocs dies rebé el baptisme i les ordres sagrades.

—Ambròs esdevingué el més insigne bisbe de Milà. I tu, com vas de prestigi professional?