La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

12 de Desembre: Nostra Senyora de Guadalupe (Reina de Mèxic, Patrona de les Amèriques i Filipines)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,39-48): Maria digué: «(...) El meu esperit celebra Déu que em salva, perquè ha mirat la petitesa de la seva serventa. Des d'ara totes les generacions em diran benaurada». En aquells dies, Maria se n'anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea, va entrar a casa de Zacaries i saludà Elisabet. Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria, l'infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l'Esperit Sant. Llavors cridà amb totes les forces: «Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves entranyes! Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor em vingui a visitar? Tan bon punt he sentit la teva salutació, l'infant ha saltat de joia dins les meves entranyes. Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t'ha anunciat es complirà!».

Maria digué: «La meva ànima magnifica el Senyor, el meu esperit celebra Déu que em salva, perquè ha mirat la petitesa de la seva serventa. Des d'ara totes les generacions em diran benaurada».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui recordem que l’any 1531 la Verge s’aparegué a Juan Diego en un turó i li demanà que s’hi construís un temple, que ara és el Santuari de Nostra Senyora de Guadalupe (Mèxic). Allí, en aquest lloc, cada any hi van més de 8 milions de persones a visitar-la. Però a Maria la lloem des de tot el món: es compleix així la profecia que «totes les generacions em diran benaurada».

—Humils i petits, com Santa Maria, com san Juan Diego. Aleshores Déu pot lluir-se!