La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

22 de Febrer: La Càtedra de sant Pere, apòstol

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 16,13-19): Simó Pere li respongué: «Tu ets el Messies, el Fill del Déu viu». Llavors Jesús li va dir: «Feliç de tu, Simó, fill de Jonàs: això no t'ho han revelat els homes, sinó el meu Pare del cel! I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església En aquell temps, Jesús va arribar a la regió de Cesarea de Felip, i preguntava als seus deixebles: «Qui diu la gent que és el Fill de l'home?». Ells respongueren: «Uns diuen que és Joan Baptista; d'altres, Elies; d'altres, Jeremies o algun dels profetes». Ell els pregunta: «I vosaltres, qui dieu que sóc?». Simó Pere li respongué: «Tu ets el Messies, el Fill del Déu viu».

Llavors Jesús li va dir: «Feliç de tu, Simó, fill de Jonàs: això no t'ho han revelat els homes, sinó el meu Pare del cel! I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església, i les forces del reialme de la mort no la podran dominar. Et donaré les claus del Regne del cel; tot allò que lliguis a la terra quedarà lligat al cel, i tot allò que deslliguis a la terra quedarà deslligat al cel».

Il·lustració: Pau Morales

Avui donem gràcies a Déu per la missió encomanada al Príncep dels Apòstols: sant Pere. Ell rebé l’encàrrec de vetllar per la fe i per cadascun de nosaltres. Aquesta missió s’ha transmès —sense interrupció— als successors de Pere en la seu de Roma.

—La Càtedra de Pere no sempre ha brillat com devia. Això és per culpa d’ambicions humanes. Però Déu sempre guanya: «les forces del reialme de la mort no la podran dominar». Preguem per tal que els homes no enredem més!