La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

14 de Maig: Sant Maties, apòstol

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 15,9-17): Jesús digué als seus deixebles: «No m'heu escollit vosaltres a mi; sóc jo qui us he escollit a vosaltres». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Tal com el Pare m'estima, també jo us estimo a vosaltres. Manteniu-vos en el meu amor. Si guardeu els meus manaments, us mantindreu en el meu amor, tal com jo guardo els manaments del meu Pare i em mantinc en el seu amor.

»Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa. Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano. Ja no us dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu amo. A vosaltres us he dit amics perquè us he fet conèixer tot allò que he sentit del meu Pare.

»No m'heu escollit vosaltres a mi; sóc jo qui us he escollit a vosaltres i us he confiat la missió d'anar pertot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, Ell us ho concedirà. Això us mano: que us estimeu els uns als altres».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem un Apòstol “especial”. Fou el substitut de Judes Iscariot, el qui havia traït Jesús. El Senyor volgué perdonar Judes i mantenir-lo en el grup dels Apòstols..., però Judes no es deixà. Aleshores hagueren d’escollir un altre quan Jesucrist ja havia ascendit al Cel... Com saber qui elegia Déu? Ho narren els “Fets dels Apòstols”: seleccionaren dos candidats, pregaren per ells i ho deixaren a la sort. I la “sort” —Déu— indicà Maties.

—Curiós mètode! Tant de bo si l’utilitzàrem nosaltres per als nostres assumptes!: pensar, pregar i deixar-ho en mans de Déu.