La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

29 de Juny: Sant Pere i sant Pau, apòstols

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 16,13-19): «Tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església». En aquell temps, Jesús va arribar a la regió de Cesarea de Felip, i preguntava als seus deixebles: «Qui diu la gent que és el Fill de l'home?». Ells respongueren: «Uns diuen que és Joan Baptista; d'altres, Elies; d'altres, Jeremies o algun dels profetes». Ell els pregunta: «I vosaltres, qui dieu que sóc?». Simó Pere li respongué: «Tu ets el Messies, el Fill del Déu viu». Llavors Jesús li va dir: «Feliç de tu, Simó, fill de Jonàs: això no t'ho han revelat els homes, sinó el meu Pare del cel! I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església, i les forces del reialme de la mort no la podran dominar. Et donaré les claus del Regne del cel; tot allò que lliguis a la terra quedarà lligat al cel, i tot allò que deslliguis a la terra quedarà deslligat al cel».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui l’Església celebra alhora aquests dos grans apòstols i mestres en la fe. Pere fou la “roca” posada com a fonament de l’Església; Pau, la veu donada a l’Evangeli en la seva cursa entre els gentils (els no jueus). Reberen de Déu un tracte “peculiar”. A Simó, Jesucrist li canvià el nom, tot donant-li la missió de confirmar en la fe els seus germans. Saule de Tars fou elegit mentre perseguia els cristians: se li aparegué Jesús ressuscitat (uns 5 anys després de l’Ascensió).

—Senyor, concediu-me fortalesa per a continuar la construcció de l’Església edificada sobre Pere i Pau.