La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

3 de Juliol: Sant Tomàs, apòstol

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 20,24-29): Ells li van dir: «Hem vist el Senyor». Però ell els contestà: «Si no li veig a les mans la marca dels claus, si no fico el dit a la ferida dels claus i no li poso la mà dins el costat, jo no creuré pas!». Quan vingué Jesús, Tomàs, un dels Dotze, l'anomenat Bessó, no era allà amb els altres deixebles. Ells li van dir: «Hem vist el Senyor». Però ell els contestà: «Si no li veig a les mans la marca dels claus, si no fico el dit a la ferida dels claus i no li poso la mà dins el costat, jo no creuré pas!».

Al cap de vuit dies, els deixebles es trobaven altra vegada en aquell mateix lloc, i Tomàs també hi era. Estant tancades les portes, Jesús va arribar, es posà al mig i els digué: «Pau a vosaltres». Després diu a Tomàs: «Porta el dit aquí i mira'm les mans; porta la mà i posa-me-la dins el costat. No siguis incrèdul, sigues creient». Tomàs li va respondre: «Senyor meu i Déu meu!». Jesús li diu: «Perquè m'has vist has cregut? Feliços els qui creuran sense haver vist!».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui escoltem la resposta de Tomàs quan els altres Apòstols li diuen que han vist Jesús ressuscitat. Déu no es mereix la resposta de Tomàs! “Ficar”, “ficar” i “ficar”: als homes ens ha entrat la mania que, si no toquem, no creiem. Però, quina mena de Déu volem tenir? Un ninot?, una mascota?

—Tractant-se de Déu, ¿no és més adequat respondre: «Senyor meu i Déu meu»?