La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

22 de Juliol: Santa Maria Magdalena

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 20,1-2.11-18): El diumenge, Maria Magdalena se'n va anar al sepulcre de bon matí, quan encara era fosc, i veié que la pedra havia estat treta de l'entrada del sepulcre... El diumenge, Maria Magdalena se'n va anar al sepulcre de bon matí, quan encara era fosc, i veié que la pedra havia estat treta de l'entrada del sepulcre. Llavors se'n va corrents a trobar Simó Pere i l'altre deixeble, aquell que Jesús estimava, i els diu: «S'han endut el Senyor fora del sepulcre i no sabem on l'han posat».

Maria es va quedar plorant a fora, a la vora del sepulcre. Mentre plorava, s'ajupí per mirar dins el sepulcre i veié dos àngels vestits de blanc, asseguts al lloc on havia estat posat el cos de Jesús, l'un al cap i l'altre als peus. Ells li diuen: «Dona, per què plores?». Ella els respon: «S'han endut el meu Senyor i no sé on l'han posat». Així que acabà de dir aquestes paraules, es girà enrere i veié Jesús allà dret, però no s'adonava que fos Ell. Jesús li diu: «Dona, per què plores? Qui busques?». Ella, pensant-se que era l'hortolà, li respon: «Si te l'has emportat tu, digues-me on l'has posat, i jo mateixa me l'enduré». Li diu Jesús: «Maria!». Ella es gira i li diu en la llengua dels hebreus: «Rabuni» —que vol dir “mestre”—. Jesús li diu: «Deixa'm anar, que encara no he pujat al Pare. Vés a trobar els meus germans i digues-los: ‘Pujo al meu Pare, que és el vostre Pare, al meu Déu, que és el vostre Déu’. Maria Magdalena anà a trobar els deixebles i els anunciava: «He vist el Senyor». També els va contar el que Ell li havia dit.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui, Maria Magdalena ha matinat: interessant! (“A qui matina, Déu l’ajuda”). Per anar a l’encontre de Jesucrist sepultat: interessant! (un gran amor per anar a un lloc tant trist). El sepulcre està buit: interessant! (Jesús ha ressuscitat, tot i que ella encara no ho sap). Maria coneix Jesús però no el reconeix quan el veu ressuscitat: interessant! (Jesucrist no és un “re-aparegut” qualsevol). Jesús l’ajuda a reconèixer-lo. Com? Cridant-la pel seu nom!: «Maria!». Immediatament: «Mestre!». Interessant: n’hi ha prou amb el nom! (senyal que eren bons amics, bons coneguts).

—Quantes vegades Jesús t’ha cridat pel teu nom? Maria es llançà immediatament als peus de Jesucrist. Tu, quant has trigat? Necessita Déu cridar-te moltes vegades?