La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

29 de Juliol: Sants Marta, Maria i Llàtzer

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 10,38-42): El Senyor li va respondre: «Marta, Marta, estàs preocupada i neguitosa per moltes coses, quan només n'hi ha una de necessària». En aquell temps, Jesús va entrar en un poble, i l'acollí una dona que es deia Marta. Una germana d'ella, que es deia Maria, es va asseure als peus del Senyor i escoltava la seva paraula. Marta, que estava molt atrafegada per poder-lo obsequiar, s'hi va atansar i digué: «Senyor, ¿no et fa res que la meva germana m'hagi deixat tota sola a fer la feina? Digues-li que em vingui a ajudar». El Senyor li va respondre: «Marta, Marta, estàs preocupada i neguitosa per moltes coses, quan només n'hi ha una de necessària. Maria ha escollit la millor part, i no li serà pas presa».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui veiem Marta —santa Marta— corrent. I cada cop correm més! Correm tant, tant, que ja no sabem cap a on correm. L’excés de velocitat sempre ha estat perillós (xocs, esgotaments, depressions, desil•lusions...). Calma, un xic de calma!

—«Només hi ha una cosa necessària»: la pregària. «Maria ha escollit la millor part»: Jesús. I el millor de tot: «No li serà pas presa».